RADİO RELAY STATİON ( RADYO LİNK SİSTEMLERİ ( ÇANAKLAR ))

RADYO LİNK SİSTEMLERİ ( ÇANAKLAR )88


Radyo link elemanları bir baz istasyonun en önemli parçalarından biridir. Çünkü belirli sayıda nokta frekansı olduğu için saha sistemleri oluşturulması ve belirli sayıdaki frekansın ülke geneline yayılması gerektiğinden bahsetmiştik. Çanaklarda tam olarak bu görevi yapmaktadır sahalar arasındaki bağlantıyı ve veri(data) transferini sağlar. Bir saha birden fazla saha ile baglantı kurabilir bunuda TN’ler aracılığıyla yapar. Bazı sahalar 20 tane saha veya daha fazlası ile bağlantı kurabilir.



Çanaklar kesintisiz bir şekilde iletişim kurabilmesi için ve sahalar arasında veri(data ) taşıyabilmesi için Çanaklar (RADYO LİNK)  arasına dağ ve bina  gibi herhangi bir cismin olmaması lazım bu yüzden baz istasyonları genellikle antenler ve çanaklar kule üzerlerinde veya bina üstlerinde olurlar



Ses, video, data multiplexing özelliği ile birleştirerek BB(Baseband) sinyali oluşturur. Bu sinyal daha sonra modem katında IF’e (intermediate-ara frekans) module edilir ve radyo katında taşıyıcı üzerine bindirilerek RF (Radyo Frekans)’e dönüştürülüp taşınır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BARA (ANA BARA VE TRANSFER BARA )

KESİCİLER AYRINTILI BİLGİ