ERİCSON RBS 2206 KABİNET TANITIMI

 ERİCSON RBS 2206 KABİNET TANITIMI 





Sinyal işleme, telefonu şebekeye bağlı tutma, frekans tahsis, sinyalleşme işlemleri,
aynı anda birkaç aboneyi konuşturma… gibi konuşma ve veri trafiği buradan şebekeye iletilir
yada şebekeden alınır telefona gönderilir.
RBS’lerin tipleri vardır. Önceleri RBS 200 kullanılırken şimdi RBS 2000, RBS 2202,RBS 2206, RBS 2302, RBS 2102 gibi Ericsson’un üretmiş olduğu cihazlar kullanılmaktadır. Aralarındaki fark aboneleri konuşturma sayısı ve cihazın az karışık olmasıdır. 







Double Transceiver Unit (dTRU) Özellikleri


-          Her bir dTRU 2 TRXs içermektedir. (ör: Fiziksel olarak tek dTRU kartında 2 TRU yer almaktadır.)
-          2 versiyonları mevcut TRX’lerin (GPRS ve EDGE destekleyen)
-          A5/1 ve A5/2 ciphering algoritmalarını desteklemektedir. (software olarak konfigüre edilebilmektedir.)
-          Extended Range sınırı 121 km’ye dek desteklenebilmektedir.
-          dTRU, CS-3&4, four-branch RX diversity ve Enhanced Interference Suppression gibi yeni release’ler ile gelen yeni özellikleri desteklenmektedir.

DAĞITIM ANAHTAR BİRİMİ DXU 


DISTRIBUTION SWITCH UNIT-DXU Dağıtım Anahtar Birimi DXU - : Dağıtım

Anahtar Birimi RBS' in merkezi kontrol birimidir ve 2 Mbit/s yada 1,5 Mbit/s transport şebekesini ve TS' ları tek tek kendileriyle ilgili olan alıcı- vericilere karşılıklı bağlayarak bir sistem arabirimi temin eder. Bu birim bir RBS için yaygın olan işlevlerden oluşur. Bunlar;

  • ·         Dağıtım anahtarı-santralı -BSC için arabirim
  • ·         Zamanlama birimi Harici alarmların ( EXALM ) toplanması
  • ·         Yerel bus kontrolü G.703 fiziksel arabirimi
  • ·         OMT için arabirim
  • ·         Abis link kaynaklarının yönetimi
  • ·         BCS’ ye giden kontrol linklerini ( yalnızca bir işaretleşme linki ( TS ) gereklidir ) sıkıştırması
  • ·         Kabinetteki cihazların veritabanını ( data base ) tutması Bu işlevlerle DXU, PCM linkleriyle BSC’ye bağlantı kurar ve tek tek TS'ları X belli alıcı-vericilere karşılıklı bağlar. RBS için bir zamanlama referansı, PCM linklerinden yada bir dahili kaynaktan senkronizasyon bilgisini çekerek üretilir.      

Ayrıca, bulgu ile ilgili kolay bakım için, yerleşik donanım hakkındaki bilgiyi İçeren bir veri tabanı vardır. Bu Installation Data Base - IDB DXU ile birleştirilmiştir. Veritabanı, her bir RU kimliği, fiziksel konumu ve ilgili biçimleme parametrelerini içerir. Donanım birim kimliği ; malzeme sayısı, revizyon numarası ve seri numarasını içerir.










COMBINING AND DISTRIBUTION UNIT - CDU : 

CDU TRU ile anten sistemi arasındaki arabirimdir. CDU birkaç TRU'nun aynı anteni paylaşmasına izin verir. CDU, çeşitli alıcı-vericilerden gelen verilmiş işaretleri birleştirerek alınmış olan işaretleri tüm alıcı- vericilere gönderir. Tüm işaretler, band geçiren ( bandpass ) filtreler yardımıyla aktarımdan önce ve alıştan sonra filtre edilir.Bir ölçme Coupler birimi dahil edilerek, VSWR - Voltage Standing Wave Ratio hesaplaması için ileri ( forward ) yönde ve yansımış ( reflected ) güç ölçümleri sağlar. 









ENERJİ KONTROL BİRİMİ –ECU

ECU; PSU, BFU, BATTERY, AC bağlantı birimi ( ACCU ), fanlar, ısıtıcı, soğutucu ve ısı değiştirici gibi güç ve klima cihazlarını kontrol ederek sistem çalışmasını sürdürmek için kabinet içindeki çevresel şartları düzenler. Heat exchanger iç ve dış hava akıntısı arasıdaki ısıyı değiştirir. ECU güç hataları durumunda ve soğuk çalıştırma esnasında cihazı korur. Kabinet içinde ve dışındaki sıcaklık ve nemi algılayarak ve kabinet içinde istenen sıcaklık ve nemi sağlayarak, cihazın geri kalan birimleri için ısı değiştirici, ısıtıcı, fanlar, ve gücü kontrol eder. ECU sıcaklık sensörüyle kabinet sıcaklığını idare eder. Sıcaklık belirlenmiş limitler içinde olana kadar, cihaz gücü açılmaz. 







POWER SUPPLY UNIT- PSU 



PSU, gelen AC gücü, iç dağıtım sistemi için regüle edilmiş DC gerilime çevirir. PSU, bir RU olarak tasarlanmıştır ve yedek (fazla - redundant)birimlerle biçimlendirilebilen (konfiıgüre edilebilen) birçok güç seçeneği içerir. Bir iç ve dış akü grubu tercihsel olarak birime bağlanabilir.  























BATTERY FUSE UNIT - BFU 


BFU herbir batarya için bir batarya salteri içerir ve bataryayı iç +24V DC bus barasına bağlar. BFU ayrıca ECU' ya +24V DC de tedarik eder. BFU, ECU denetimi altındayken, RBS’ e giden b1r yedek DC güç kaynağı olarak batarya kullanımını kontrol eder. Çıkış DC voltajları ciddi şekilde düşük hale geldiği zaman, BFU bataryaların bağlantısını keser. Yedek bataryalara giden DC güç kaynağı da regüle edilir. 







     





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BARA (ANA BARA VE TRANSFER BARA )

KESİCİLER AYRINTILI BİLGİ